Η Μεσσηνία είναι ένας νομός που κατοικείται εδώ και χιλιάδες χρόνια, από την προϊστορική περίοδο (700-1000 π.χ) έως σήμερα. Η Μυκηναϊκή περίοδος (1600-1100 π.χ) θεωρείται η πιο πλούσια σε αρχαιολογικά ευρήματα, τα οποία μαρτυρούν πόσο είχε ακμάσει αυτός ο πολιτισμός στην περιοχή. Με μια σπουδαία ιστορία να τη συνοδεύει και με μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά, βοηθάει τους επισκέπτες της να έρθουν σε επαφή με τη μαγεία και την αξεπέραστη γοητεία της.

Mεσσηνία

Υπάρχουν αρχαιολογικοί χώροι με αξιόλογο ενδιαφέρον, κάστρα που αποτελούν ιδιαίτερο πολιτιστικό κεφάλαιο και πλήθος από εκκλησιαστικά μνημεία και μοναστήρια. Η Μεσσηνία, όμως, είναι ένας νομός, που συνδυάζει τα μνημεία και την πολιτιστική κληρονομιά με ένα πανέμορφο καταπράσινο τοπίο.

Το δάσος των αειθαλών πλατύφυλλων με κουμαριές στη νήσο Σαπιέντζα και το Πολυλίμνιο είναι δύο μόνο από τα φυσικά τοπία που μπορείτε να θαυμάσετε. Οι αμμώδεις παραλίες της (με πιο γνωστή τη "βοϊδοκοιλιά") με τα καταγάλανα νερά είναι ακόμα ανεκμετάλλευτες, χωρίς την παρέμβαση του ανθρώπου. Είναι ένας τόπος που προσφέρει μια πληθώρα εναλλακτικών μορφών ψυχαγωγίας, που καλύπτουν κάθε επισκέπτη όλο το χρόνο.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας ξεκίνησε το 1995 και κατάφερε να κερδίσει μια ξεχωριστή θέση και αναγνώριση στη γεωγραφία των φεστιβάλ του μεσογειακού νότου. Επίσης, κάθε χρόνο, στην πρωτεύουσα του νομού, την Καλαμάτα, διοργανώνεται η Διεθνής Συνάντηση Στίβου "Παπαφλέσσια", το Διεθνές Μήτινγκ Ρυθμικής Γυμναστικής και το Διεθνές Φεστιβάλ Μπρίτζ.

Ο παρών διαδυκτιακός τόπος έχει σκοπό να παρουσιάσει μερικά από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα και φυσικά τοπία της περιοχής και να φέρει σε επαφή τους μελλοντικούς επισκέπτες του LOGGA BEACH με τη γοητεία και ομορφιά της Μεσσηνίας.